Pilaantuneen maan tutkimukset

PIMA tutkimus ja näytteenotto

Epäiletkö maaperän pilaantumista? Oletko tekemässä kiinteistökauppoja tai lopettamassa teollista toimintaa? Meiltä voit tilata tarvittavan pilaantuneen maan tutkimuksen ja näytteenoton.

Pilaantuneen maan tutkimukset luotettavasti

Toteutamme maaperään ja pilaantuneisiin maa-alueisiin liittyvät tutkimukset vuosikymmenien kokemuksella. Näytteenottajamme palvelevat ympäri Suomen.

Selvitä maaperän laatu

Maaperän pilaantuneisuuden selvittäminen voi olla tarpeellista ja ajankohtaista esimerkiksi kiinteistökauppojen yhteydessä, lopettaessa teollista toimintaa tai ympäristövahingon jälkeen.

Näytteenottopalvelustamme hyötyvät erityisesti kiinteistönomistajat tai -vuokralaiset ja kiinteistön tulevat omistajat sekä rakennusliikkeiden edustajat.

 

 

Kattavat maaperätutkimukset

Maaperän pilaantuneisuuden perustutkimus sisältää tutkimussuunnittelun, yhden työvuoron aikana tehtävät kaira-/kaivinkonetutkimukset viidestä tutkimuspisteestä (max. syvyys 4 metriä) ja maanäytteiden analysoinnin akkreditoidussa laboratoriossa. Näytteistä analysoidaan metalleja, PAH-yhdisteitä ja öljyhiilivetyjä.

Tutkimukset sisältävät myös raportin valtioneuvoston asetuksen 214/2007 mukaisena viitearvovertailuna sekä johtopäätökset ja suositukset jatkotoimenpiteistä. Palvelumme kattaa myös geotekniset tutkimukset, jotka voimme tehdä tarvittaessa samanaikaisesti.

Räätälöity tutkimusten sisältö

Tutkimusten sisältö räätälöidään jokaiseen kohteeseen erikseen.

Tarkkaan hintaan vaikuttaa mm. kohteen sijainti, aiemmat toiminnot kohteessa, kohteen koko sekä tutkimusten ajankohta. Työ toteutetaan pääsääntöisesti 1–2 kk kuluessa tilauksesta, mutta aikataulu sovitaan aina erikseen. Yhden työvuoron tutkimuksilla voidaan selvittää luotettavasti noin 2 500 m2 suuruisen alueen pilaantuneisuus.

Tilaa pima-tutkimus

Kiinnostuitko? Voit tilata pilaantuneen maan tutkimuksen suoraan viestillä tai lisätietoa kysyen. Hinta alkaen 4 000 € (alv 0 %).

Referenssejämme

Vanhan maankaatopaikan pilaantuneisuustutkimus
Maankaatopaikkatoiminnan päätyttyä Naantalin kaupunki on kaavoittanut Luonnonmaalle Perhetalon asemakaava-alueen, jossa maankaatopaikan alueelle on osoitettu urheilukenttä ja katurakenteita. Alueen mahdollinen pilaantuneisuus ja puhdistustarve selvitettiin maaperä- ja pintavesitutkimuksilla. 
 
Maaperän pilaantuneisuuden ja jätteisyyden tutkimus
Espoon kaupunki suunnittelee uutta, merellistä kaupunginosaa Finnoonsatamaan. 
 
Alueen yleis- ja asemakaavoitus on käynnissä, ja niiden avulla mahdollistetaan alueen muuttuminen kaupunkimaiseksi ranta-asuinalueeksi, jossa sijaitsee jatkossakin pienvenesatama. Yleiskaavan ja asemakaavan laatimista varten alueella suoritettiin maaperätutkimus.

Asiantuntijapalvelumme

Tarvitsetko lisäksi muuta asiantuntijatukea? Vaatiiko toimintasi esimerkiksi ympäristöseurantaa tai viranomaislupia, joiden toteuttamiseen kaipaat apua? ▶️Tutustu palveluihimme tästä

Tutustu myös digitaalisiin ratkaisuihimme:

  • E-Map by Ramboll - ratkaisu ympäristöseurannan haasteisiin. Kokoaa seurantatiedot automaattisesti kartalle. Ympäristöjohtajille ja -päälliköille, laatuasioista vastaaville henkilöille sekä organisaatiojohdolle.
  • EHS Compass - digiavusteinen asiantuntijapalvelu ja pilvipalvelu (SaaS)  terveys-, turvallisuus-, ympäristö- ja laatuasioiden (EHSQ-asioiden) hallintaa varten. EHSQ-johtajille ja -päälliköille, organisaatiojohdolle.
  • SURE by Ramboll – verkkotyökalu pilaantuneiden maa-alueiden kestävän kunnostuksen arviointiin, sidosryhmien väliseen vuorovaikutukseen ja raportointiin. Maanomistajille, konsulteille, urakoitsijoille ja valvojille.

Miten voimme olla avuksi?
Asiantuntijamme auttavat löytämään teille parhaat ratkaisut. Jätä yhteystietosi! 

Tilaa tai kysy lisää