Digital & Education uutiskirje

Ramboll_Suurpelto_014-M10390

VAK-lain uudistus

Vaarallisten aineiden kuljetuksesta annettu laki uudistuu 1.9.2023 alkaen. Uudella VAK-laillla selkeytetään vanhan sääntelykokonaisuuden rakennetta ja valtuutussääntöjä nostamalla aiemmin lain nojalla annettuja asetuksia lain tasolle. Uudistuksen myötä tarvittavat tiedot löytyvät helpommin yhdestä paikasta.

 Lue artikkeli 
IMG_5656_Avedøreværket-G11078

Etusijamenettely

Tiedätkö, mitä etusijamenettely vihreän siirtymän hankkeelle tarkoittaa? Vihreän siirtymän hankkeelle voidaan myöntää etusija, jos hankkeen luvantarve perustuu AVI-käsittelylaissa lueteltuun perusteeseen. Lisäksi EU:lla on 6 ympäristötavoitetta, joille hanke ei saa aiheuttaa merkittävää haittaa.

 Lue artikkeli 
ehs-compass-premium

Mitä vaatimustenhallinan tasoa tavoittelet?

Ennakoiva vai Edelläkävijä?

Uutta EHS-lainsäädäntöä tulee jatkuvasti ja lainsäädännön seurannan tarve yrityksissä tulee tulevaisuudessa kasvamaan entisestään, kun mm. vastuullisuuteen ja tuoteturvallisuuten liittyviä säädoksiä on tulossa EU-tasolta.

Rambollin lakiseurantapalvelu EHS Compass auttaa hallitsemaan muutoksia helpommin. Mitä vaatimustenhallinnan tasoa tavoittelet?

  1. Haluat, että toimintanne on varmasti vaatimustenmukaista ja lakiseurannan on oltava helppoa ja kätevää. Sinulle riittää, että tunnistat ja ymmärrät yritystäsi koskevat EHS-vaatimukset sekä pystyt seuraamaan toimintanne vaatimustenmukaisuutta. Mitä tarkoitamme EHS Ennakoiva -yrityksellä?

  2. Tunnistamisen ja ymmärtämisen lisäksi pidät tärkeänä, että voit myös arvioida toimintanne vaatimustenmukaisuutta tekemällä säännöllisiä esim. järjestelmäarviointeja tai riskinarviointeja.

    Lakiseurannan on oltava helppoa ja kätevää ja sen lisäksi haluat päästä nopeasti ja tehokkaasti käsiksi kehitettäviin EHS-asioihin ja ennen kaikkea seurata kehitystä todennetusti. Mitä tarkoitamme EHS Edelläkävijä -yrityksellä?

 

Uudet EHS Compass -palvelupaketit  

Lue lisää vaatimustenhallinan tason määrittelemisestä ja palvelupaketeista

 Lue lisää 
_K9A9821-G15062

Vaikuttavuutta sisäisiin auditointeihin

Sisäisen auditoinnin koulutus (3 pv) alkaa syyskuussa

Koulutuksessa keskitytään auditoinnin vaikuttavuuteen. Ei pelkästään standardien sisältöjä tai tarkastus- ja kysymyslistojen laatimista, vaan opit tekniikoita, miten tuot auditointiin vaikuttavuutta ja syvällisempää sisältöä.

Sisäinen auditointi -koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat varmoiksi ja positiivisiksi auditoijiksi. Nykyinen työnimikkeesi voi olla esimerkiksi EHS Manager, Laatupäällikkö tai Kehittäjä.

”Tervetuloa mukaan rakentamaan kanssamme auditointikulttuuria, joka innostaa organisaatiosi ihmiset mukaan toiminnan jatkuvaan parantamiseen.”
- Marjo Räisälä & Nina Cross
Kouluttajat, Ramboll

Haluaisitko olla auditoija, jonka toteuttamaan auditointiin suhtaudutaan innostuneesti ja havainnot otetaan vastaan kiitollisina?

 Lue lisää koulutuksesta 

Vetytalouskoulutus vastaa tulevaisuuden vetyalan osaamistarpeisiin

Seuraava vetytalouskoulutuksen kurssi alkaa elokuussa

"Osallistuminen on tehty hyvin joustavaksi työn ohella suoritettavaksi."

"Kokonaisuutena kurssista jäi positiivinen ja mielenkiintoinen fiilis."

Vetytalouskoulutus on suunnattu työelämässä oleville henkilöille. Koulutus on aikuisten täydennyskoulutusta, josta saa koulutustodistuksen. Ensimmäinen vetytalouskoulutuksen kurssi päättyi onnistuneesti kesäkuun alussa. Lue tulevista kursseista ja ilmoittaudu mukaan!

Midelgrunden cover layout rotated-G11327-1

Vetytalous - Politiikka

16.8. - 1.10. | Verkkokoulutus

Vetytalouskoulutuksen Politiikka-kurssilla saat ison kuvan siitä, miten valtio-/ maanosatasolla vetytalouden kehitykseen pyritään politiikassa vaikuttamaan. Ilmoittautuminen päättyy 30.7. Ilmoittaudu nyt!

Elia_OSY-G11231

Vetytalous - CCS

5.10. - 26.11. | Verkkokoulutus

Vetytalouskoulutuksen CCS-kurssilla keskityt vedyn tuotantoprosessissa syntyvän hiilidioksidin talteenottoon ja varastointiin liittyviin vaiheisiin ja saat syvällisen ymmärryksen koko tästä prosessista.

 Ilmoittaudu vetytalouskoulutukseen! 

P.S. Välittikö kollegasi tämän viestin sinulle? Tilaa omasi tästä, niin saat jatkossa uutiskirjeen suoraan omaan sähköpostiisi.

d&e-donut-no-icons-for-digi-EHSQ-Fi-RGB

Ramboll Digital & Education

Oikeat työkalut, laaja asiantuntemus ja ketterät koulutusratkaisut​.

Palvelumme muodostavat kokonaisuuden, jolla varmistamme asiakkaidemme liiketoiminnan sujuvuuden ja jatkuvuuden – kestävällä tavalla.

 Tutustu meihin