Ramboll Digital & Education uutiskirje

Symbols hazardous materials_stock

Onko yrityksessänne käytössä kemikaaleja?

Kemikaaliriskien arvioinnin merkitys

"On parempi käyttää aikaa ja resursseja riskien arviointiin ja turvallisten työmenetelmien suunnitteluun kuin kohdata onnettomuus, jonka seuraukset voivat olla tuhoisia."


Kemikaaliriskien arvioinnin merkitys korostuu juuri silloin, kun onnettomuus uhkaa. Kunnolla tehty riskien arviointi ja turvallisten työmenetelmien suunnittelu tarjoavat useita merkittäviä etuja.

Miksi kemikaaliriskien arviointia pitää tehdä?

Kemikaaliriskien arviointi on Valtioneuvoston asetuksen kemiallisista tekijöistä työssä (715/2001) §6 mukaan pakollista kaikille yrityksille, joilla on kemikaaleja käytössä.

 Lue artikkeli 
GettyImages-875632154_can manufacturing-jpg

Tunnetko FSSC 22000 standardin?

Kaikilla on oikeus turvallisiin elintarvikkeisiin

Elintarviketuvallisuuden takaamiseksi ja ylläpitämiseksi tarvitaan tehokkaita valvontajärjestelmiä, lakien ja vaatimusten sekä standardien noudattamista sekä kouluttamista ja yhteistyötä kaikkien ruokaketjun toimijoiden välillä. Näiden toimenpiteiden avulla voidaan varmistaa, että kuluttajat voivat luottavaisin mielin nauttia turvallisista elintarvikkeista. 

Vaikka tarvittavien toimenpiteiden lista voi vaikuttaa pitkältä ja vaativalta, toimivasta elintarviketurvallisuusjärjestelmästä hyötyy yritys ennen pitkää myös itse. Yritykselle elintarviketuvallisuusjärjestelmästä voi olla useita konkreettisia hyötyjä, jotka vaikuttavat liiketoiminnan tehokkuuteen, maineeseen ja asiakassuhteisiin.

Yrityksen ei tulisi nähdä elintarviketurvallisuusjärjestelmää ”välttämättömänä pahana”, vaan se tulisi nähdä strategisena investointina, joka voi tuoda pitkän aikavälin hyötyjä.

REASI

Apua elintarviketurvallisuuteen?

Reija Asikainen on yksi Ramboll Digital & Education -tiimin HSEQ-asiantuntijoista. Hän työskentelee asiakkaittemme kanssa mm. elintarviketurvallisuuden parissa. Reija on apuna kehittämässä teille johtamisjärjestelmän, joka vastaa niin sisäisiin kuin ulkoisiinkin vaatimuksiinne.

Ota Reijaan yhteyttä: reija.asikainen@ramboll.fi

Maksuttomia webinaareja elintarviketurvallisuudesta

Elintarviketurvallisuus ja FSSC 22000 standardi | 31.1.2024 

Omavalvontasuunnitelma – hyödyt elintarviketoimijalle |13.3.2024

Ilmoittautuminen on auki!

 Lue lisää 
omavalvonta-webinaari
K9A0045-G14897-1

Kouluttajiltamme saat tietoa ja kokemusta suoraan kentältä

Rambollilla se joka tekee, opettaa

Koulutuksemme saavat kiitosta ajankohtaisuudesta ja keihäänkärkitiedon jakamisesta. Rambollilla on Suomessa yli 2 500 eri alojen asiantuntijaa ympäristön, energian, rakentamisen, mittaamisen ja johtamisen sektoreilta, muutamia mainitaksemme. Rambollilla kouluttajina toimivat ne, jotka tekevät kouluttamaansa asiaa arkisena työnään tuhansissa eri yrityksissä ja organisaatioissa ympäri Suomen.

Kysy siis rohkeasti jos organisaationne tarvitsee jotakin koulutusta, asiantuntijamme ovat valmiina tarjoamaan osaamistaan teille myös koulutusmuodossa. Koulutuskalenteristamme näet kaikille avoimet koulutukset, moniin vuoden 2024 koulutuksiinkin ilmoittautuminen on jo käynnissä!

Ninan ja Marjon parhaat auditointitekniikat

Rambollin omat EHSQ-asiantuntijat Nina Cross ja Marjo Räisälä ovat molemmat tehneet auditointityötä yli 20 vuoden ajan ja he suosivat auditoidessaan havainnointia listojen läpikäymisen sijaan. Nina ja Marjo haluavat kehittää auditointikulttuuria!

 Lue lisää 
auditointi-koulutus-marjo-nina

P.S. Välittikö kollegasi tämän viestin sinulle? Tilaa omasi tästä, niin saat jatkossa uutiskirjeen suoraan omaan sähköpostiisi.

d&e-donut-no-icons-for-digi-EHSQ-Fi-RGB

Ramboll Digital & Education

Oikeat työkalut, laaja asiantuntemus ja ketterät koulutusratkaisut​.

Palvelumme muodostavat kokonaisuuden, jolla varmistamme asiakkaidemme liiketoiminnan sujuvuuden ja jatkuvuuden – kestävällä tavalla.

 Tutustu meihin 
Seasons Greetings December 2023 Digital