Digital & Education uutiskirje

Kohti syksyä Ramboll Digital & Education -tiimin kanssa☀️🍂

Toivottavasti kesääsi on sisältynyt sopivasti lämpöä ja lepoa. Ja nyt hyvällä sykkeellä syksyä kohti! Tässä elokuun uutiskirjeemme aiheita: 

KOULUTUS: Tutustu syksyn koulutustarjontaamme! Syyskuun maksuttomat webinaarit & pitkästä aika tulossa myös lähikoulutusta - ilmoittautuminen on käynnissä.

DIGITAL TOOLS by Ramboll: Lue EHS Compass-asiakaskyselyn tuloksia - olemmeko onnistuneet tavoitteissamme?

KONSULTOINTI: Työsuojelun valvonnan uudistus lausuntokierrokselle & muuta meneillään olevaa lainsäädäntöuudistusta.

education newsletter heading

KOULUTUS

Maksuttomia webinaareja | Lähikoulutusta | eLearning

Kaikille avoimia maksuttomia webinaareja

Loppuvuoden koulutuskalenterimme on alkanut täyttyä ja syyskuun koulutuksiin ilmoittautuminen on jo käynnissä. Syyskuun webinaariaiheet listattuna alla.

Maksuttomat webinaarimme ovat tiiviitä, tunnin mittaisia tietopaketteja, joihin osallistuminen on kaikille avointa.

Syyskuun webinaariaiheet:

 

Voimme räätälöidä kaikkia koulutuksia yrityksenne tarpeisiin. Tutustu koko koulutustarjontaan >> kotisivuillamme.

Järjestämme pitkästä aikaa lähikoulutusta

Kehitä yrityksesi ympäristöasioita yhdessä asiantuntijoittemme kanssa! Osallistu ympäristöasioiden hallinta yrityksissä -koulutukseen Espoossa 6.9.2022 tai 9.11.2022 klo 9-16 >> Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Koulutuspäivä koostuu:

1. Teoriaosuudesta: Ympäristöasioiden hallinnan taustat (kestävä kehitys, lainsäädäntö, luvitus, ympäristöongelmat).

2. Työpajasta: Ryhdytään jo päivän aikana tositoimiin toteuttamalla käytännön toimenpiteitä ympäristöasioiden edistämiseksi.

3.  Ennakkotehtävästä: Itsenäisesti käytävä kestoltaan 1h verkkokurssi kestävästä kehityksestä, jotta pääsemme nopeammin käsiksi käytännön työhön! 

Johdanto kestävään kehitykseen -eLearning

Kestävä kehitys on vahvasti mukana monien yritysten strategioissa. Koko henkilöstön sitouttamisen aloittaminen kestävään muutokseen on helppoa ja kustannustehokasta verkossa itsenäisesti tapahtuvan koulutuksen avulla. >> Lue lisää ja pyydä tarjous.

digital-tools-newsletter-heading-M11320

Digital Tools

EHS Compass -palvelun asiakaskyselyn tuloksia

Parannamme ja kehitämme EHS Compass -palvelun ominaisuuksia ja käyttäjäystävällisyyttä jatkuvasti mm. asiakkailtamme saadun palautteen perusteella. Asiakastyytväisyyskysely toteutetaan vuosittain. Tänä vuonna kysely toteutettiin touko-kesäkuussa. Kiitos kaikille vastanneille!

"EHS Compass -palvelun avulla ympäristö-, turvallisuus-, terveys- ja laatuasioiden (EHSQ) hallinta on helpompaa".

Asteikolla 1 - 5 (täysin eri mieltä-täysin samaa mieltä), 87 % asiakastyytyväisyyskyselyyn vastanneista asiakkaistamme on täysin tai osittain samaa mieltä yllä olevan väitteen kanssa.

EHSQ-asioiden helppo hallinta on selkeästi asiakkaidemme suurin kokema hyöty.

Haluaisitko sinäkin, että yrityksesi EHSQ-asioiden hallinta olisi helppoa? >> Lue lisää EHS Compass -palvelusta ja kyselyn tuloksista kotisivuiltamme.

consultancy newsletter heading

KONSULTOINTI

Työsuojelun valvonnan uudistus lausuntokierrokselle

Lausunnon voi antaa lausuntopalvelun kautta 23.9.2022 mennessä

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää lausuntoja mm. alipalkkausta ja rakennusten kunnossapitoa koskevan lakiuudistuksen sisältöön. Kyseessä on hallituksen esitys laiksi työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta annetun lain muuttamisesta (VN/18662/2022).

Alipalkkauksen ja sisäilmaongelmien valvonta tehostuu

Työsuojeluviranomaisen toimintavaltuuksia aiotaan laajentaa alipalkkauksen valvonnassa ja jatkossa työsuojeluviranomaisen tulee ilmoittaa valvonnassa havaituista sisäilmaongelmista ja kunnossapitoon liittyvistä epäkohdista terveydensuojelu- ja rakennusvalvontaviranomaisille. 

Palkka-avoimuuden edistäminen

Käynnissä on myös lainsäädäntöuudistus, joka koskee palkka-avoimuuden lisäämistä tasa-arvolaissa. Asiasta on laadittu hallituksen esitys, jonka tarkoitus on vahvistaa henkilöstön palkkatietämystä sekä henkilöstön edustajien ja syrjintää epäilevien työntekijöiden tiedonsaantioikeuksia palkoista. 

>> Lue lisää ja katso hyödylliset linkit kotisivuillamme olevasta artikkelista.